Uitlijnen voertuig onderstel

Waarom uitlijnen?

Het rijcomfort en de wegligging van je auto worden voor een belangrijk deel bepaald door het onderstel. Hieronder verstaan we de voor- en achteras en wielophanging, in combinatie met velgen en banden. Dit onderstel is af fabriek een zorgvuldig uitgebalanceerd geheel, voor optimale rijeigenschappen.

Het is voor het rijgedrag van de auto van groot belang dat deze balans optimaal blijft. Echter door gebruik te maken van d auto kan de balans worden verstoord. Door een stoeprand te hard te raken, een ongeluk en zelfs een slippartij kan de balans worden verstoord.

Wat is uitlijnen?

Bij het uitlijnen van een auto worden de wielstanden weer perfect afgesteld. Dit betekent dat na het uitlijnen de banden van je auto helemaal evenwijdig ten opzichte van elkaar staan, terwijl de wielen ook recht op het wegdek staan wanneer je het stuur in de neutrale positie zet.

Voor het uitlijnen is speciale apparatuur nodig.

Wanneer uitlijnen?

Als je auto naar hinderlijk naar links of naar rechts trekt, dan dient je auto te worden uitgelijnd. Een andere reden kan zijn dat je stuur niet meer terug keert naar de middenstand nadat u door een bocht bent gereden.
N

Beter brandstof verbruik

N

Betere wegligging

N

Minder bandenslijtage

Presets Color

Primary
Secondary