Airco service

Airco service en reparatie

Je bent onderweg naar je vakantiebestemming in het zonnige Zuiden. De auto is volgeladen, de route uitgestippeld, voor de kids speelt er een DVD en je sluit geduldig aan in de file, samen met duizenden andere vakantiegangers. Niets aan de hand, je hebt alle tijd, bovendien is het prachtig weer. En dat is te merken, want de temperatuur in de auto loopt gestaag op. De airco staat toch wel aan? Waarom blaast hij dan geen koude lucht? Bliksemsnel verandert de auto in een oven en de gemoederen in de auto lopen net zo snel op als de temperatuur.

Airco problemen voorkomen met airco service

Herkenbaar? Airco problemen doen zich vaak voor op het meest ongelegen moment. Niet zo vreemd, want bij een niet optimaal werkend airco systeem komen de problemen pas aan het licht in extreme omstandigheden. Als je op vakantie gaat bijvoorbeeld, en de airco moet plots heel hard werken om de hete buitenlucht te koelen. Is het aircosysteem niet in goede conditie, dan vormen dit soort extreme omstandigheden de genadeklap. Tijdig airco-onderhoud voorkomt dit.

Wat houdt airco service in?

Bij een airco service controleren wij de werking van de airco. De temperatuur van de lucht die uit de ventilatieroosters komt, wordt gemeten. AutoCrew Waarder werkt veelal met airco service-apparatuur van Bosch, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Met de airco service-machine wordt het koelmiddel in je systeem ververst en aangevuld tot de juiste hoeveelheid. Ook vervangen wij het interieurfilter door een nieuw interieurfilter. Dit filter garandeert schone en zuivere lucht in jouw auto en voorkomt vervuiling van het aircosysteem.

Waarom een airco service?

Over airco service, airco bijvullen of airco reinigen staat vaak niets vermeld in het onderhoudsboekje van de auto. En veel automobilisten gaan ervan uit dat onderhoud dan ook niet nodig is. Toch heeft elk aircosysteem op tijd onderhoud nodig. De belangrijkste reden is dat geen enkel airco systeem 100 procent dicht is, en het koudemiddel, dat een gas is, heel langzaam uit het systeem ontsnapt. En hoe minder koudemiddel er aanwezig is, des te minder kan de airco koelen.
N

Veiligheid onderweg

N

Comfort

N

Onze technici zijn opgeleid door Bosch

Presets Color

Primary
Secondary